Kincses, SándornéAlexa, Loránd2016-12-012016-12-012016http://hdl.handle.net/2437/232925A dolgozat a gyümölcsfeldolgozás lehetőségeit vizsgálja. Részletesen bemutatja a lekvár és a pálinka előállításának technológiáját, és a vizsgált paraméterek jelentőségét. A vizsgált kajszibarack pálinkák és lekvárok közül egyesek a kereskedelmi forgalomban kaphatók, valamint egy lekvár és egy pálinka ugyanazon kajszibarack tételből készült, házi technológiával, Magyar kajsziból. A minták K-, Ca- és Mg-tartalmának elemzésével, valamint a lekvárok szárazanyag- és hamutartalmának vizsgálatával következtet a dolgozat a különböző termékek minőségére, valamint egészségügyi hatására. Emellett a fogyasztók választási lehetőségeiről is említést tesz.45hulekvárpálinkaelemtartalomkajszitechnológiaHázi, illetve kereskedelmi kajszibarack lekvár és pálinka vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány