Pál, KárolyHajdu, Attila2020-05-042020-05-042020http://hdl.handle.net/2437/285546Diplomadolgozatomban a házi és a bolti tej, valamint az azokból készített tejtermékek mikrobiológiai tisztaságát laboratóriumi körülmények között vizsgáltam. Kísérleteim a tejeken kívül a savanyított tejtermékekre terjedt ki, mint pl. joghurt és kefir. A mikrobiológiai vizsgálatok előtt alaphígítást készítettem, a tejeknél mikrobaszámot, míg a savanyított tejtermékeknél mikrobaszámon kívül penészgombaszámot is vizsgáltam. Igyekeztem átfogó képet adni a tejtermékekben található mikroorganizmusok szaporodásáról felbontást követően, majd három nap elteltével.42huházi tejbolti tejtejtermékekmikrobiológiamikrobiológiai tisztaságjoghurtkefirHázi és bolti tej és tejtermékek mikrobiológiai tisztaságának vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági mikrobiológia