Könyves, ErikaBarta, Éva2018-11-232018-11-232016-11-14http://hdl.handle.net/2437/259545A dolgozatban a feldolgozott szakirodalom bemutatásával képet kapunk Magyarország egészségügyi helyzetéről, ezen belül röviden ismertetem azon betegségeket, melyek a táplálkozással leginkább összefüggenek. Részletesen elemzem a tudományos alapokon nyugvó egészséges étkezés alapjait és lehetőségeit. Bemutatom a gasztroturizmus színtereit, megjelenési formáit, és célcsoportjait, valamint az azt érintő trendeket, megatrendeket. Ezt követően röviden ismertetem a wellness étrendet, mint táplálkozási életmód lényeges elemeit. Az interjú és kérdőívek feldolgozásának eredményére alapozva, megismerve a keresleti és kínálati oldalt, igyekeztem olyan javaslatot tenni, melyek a mai kor vívmányait figyelembe véve népszerűsítik az egészséges ételkínálattal rendelkező éttermeket, illetve wellness szállodákat.56hutáplálkozásturizmusAz egészséges étkezés jelentősége a gasztroturizmusbanDEENK Témalista::Orvostudomány::Népegészségügy