Fekete, IstvánGál, Edina2025-12-082025-12-082025-10-29https://hdl.handle.net/2437/399534A szakdolgozatomban hazánkban kevésbe ismert, házilag is előállítható fermentált üdítőitalokat a kvász, és bozát mutatom be. A dolgozatban öt különböző fermentált ital változat receptúráját, és elkészítési módját szemléltetem, kiegészítve tápértékszámítással, költségelemzéssel és érzékszervi vizsgálattal. A kvászhoz kapcsolódóan termékspecifikáció, gyártmánylap és címketerv is készült, amelynek célja a termékfejlesztés folyamatának szemléltetése.55hufermentációüdítőitalkvászbozaHázilag készített fermentált üdítőitalok termékfejlesztése, és fogyasztói elfogadottságuk értékelése.Development of homemade fermented beverages, and evaluation of their consumer acceptance.MezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.