Könyves, ErikaSimonka, Ádám2012-11-142012-11-1420122012-11-14http://hdl.handle.net/2437/150159A dolgozat napjaink fogyasztói ízlését vizsgálja a hajdúsági gasztronómia területén. A téma feldolgozásának bevezetéseként a dolgozatban bemutatásra kerül a nemzetközi valamint a magyar gasztronómia rövid története. A Hajdúság gasztronómiai hagyományainak vizsgálata során képet kaphatunk arról, hogy milyen mértékben változtak meg a tájon élők étkezési szokásai napjainkra. A dolgozat vendéglátással foglalkozó témakörei a Hajdúság hagyományos vendéglátását hasonlítják össze napjaink étteremlátogatási szokásaival, különös hangsúlyt fektetve a fogyasztói igények változására. A dolgozat eredményeinek tükrében átfogó képet alkothatunk a mai hajdúsági gasztronómia helyzetéről, a hagyományok továbbéléséhez nélülözhetetlen változások szükségszerűségéről.58hugasztronómiaHajdúságtájjellegűételkészítéscsárdaétteremFogyasztói ízlés a hajdúsági gasztronómiábanConsumer's style in the gastronomy of the HajdúságDEENK Témalista::Társadalomtudományok