Vántus, AndrásDomokos, Dzsenifer2020-11-132020-11-132020-10-26http://hdl.handle.net/2437/298450Szakdolgozatom lényegi része a műszaki és humán tényezők higiéniai szempontú vizsgálata a tejtermelésre és a joghurtgyártásra fókuszálva. Az utóbbi években egyre több figyelmet kellfektetnünk ezekre a tényezőkre, ugyanis a tej rendkívül sokféle termékgyártását teszi lehetővé. Gondolok itt az iható termékekre-példáulmaga a tej, a savó, az író -, illetve a vajra, a sajtgyártásra,valamint a fermentált készítményekre-a joghurtra, kefirre, tejfölre éstejalapú csemegékre. A tejtermékek változatossága tulajdonképpen azt is eredményezi, hogy minden ember megtalálhatja a számára kedvelt termékeket és beillesztheti azokat saját napirendjébe. Dolgozatomban a tejtermelés, valamint a joghurtgyártás főbb műveleteit, folyamatait ismertetem.46hutejipartejtermelésjoghurtgyártásA tejtermelés valamint a joghurtgyártás műszaki és humán tényezőinek higiéniai szempontú vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány