Csihon, ÁdámGonda, IstvánGaál, Anna2024-06-122024-06-122024https://hdl.handle.net/2437/372439A szakdolgozatom elején bemuattam az ökológiai termesztés alapjait. A dolgozatom céljául ökológiai termesztésű almafajták minőségi és mennyiségi összehasonlítását tűztem ki. Saját, családi gazdaságunkban lévő almaültetvényen szerzett tapasztalatimat és méréseimet összegeztem, kiválasztva ezzel a hatékonyan ökológiai művelésbe vonható fajtákat. Négy rezisztens, ebből kettő német „RE-csoportba” tartozó almafajtát , valamint hét, hagyományos, étkezési almafajtát ’ termesztünk. Vizsgálataimban törekedtem kvantitatív és kvalitatív paraméterek szerint vizsgálni a termesztett almafajtákat. Az eredményeimben bemutattam az ökológiai termesztés kihívásainak leginkább ellenálló rezisztens és hagyományos almafajtákat a vizsgáltak közül.49huökológiaialmatermesztésAz ökológiai almatermesztés lehetőségei és kihívásaiMezőgazdaságtudomány::KertészetHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.