Hevessy, GáborAncsák, Daniella2014-04-182014-04-1820142014-04-18http://hdl.handle.net/2437/189548Véleményem szerint, Magyarország első számú alkoholos nemzeti itala a pálinka. Főzése és fogyasztása nagy hagyományokkal rendelkezik. Megítélése azonban igen sokat változott az évek során. Voltak idők, amikor a minőségi előállítás helyett, inkább a mennyiségre törekedtek. Mára ez kezd megváltozni, és újra a minőségre fektetik a hangsúlyt. Témaválasztásom oka abban rejlik, hogy aktuálisnak érzem a pálinka népszerűségi kérdést. Bizonyítja, ezt a borászokhoz hasonló összefogás a pálinkamesterek körében. Népszerűségét, és az iránta való érdeklődést igazolja, hogy pálinkafőző mesterképzéseket is indítanak már az országban.54hupálinkahungarikumpálinkafőzésalkoholnemzeti értékA pálinka, mint hungarikumThe palinka as hungarikumDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány