Győri, ZoltánCsuhaj, László2010-10-212010-10-2120102010-10-21http://hdl.handle.net/2437/99636A dolgozatom témája a barackpárlat összehasonlítása a barackaromával és az egyes barackaromával készült szeszes italokkal. A bevezetés rész tartalmazza a pálinkákra és azok készítésére vonatkozó jogszabályokat. A szakirodalmi áttekintésben főleg a pálinka készítés technológiájára, illetve annak folyamatára a gyümölcs kiválasztásától kezdve. A vizsgálataimat GC-MS műszerrel végeztem. Az eredmények kiértékelésében sorra vettem az egyes termékek kromatogramjait és jellemeztem azokat, illetve képekkel illusztráltam. Végül a következtetések fejezetben táblázatba vettem az egyes, jó minőségben megfigyelhető, vegyületeket, majd azokat táblázatba foglalva összehasonlítottam, melyik termékben találhatóak meg és melyikben nem.44hupálinkabarackaromakromatogramGC-MSszeszes italAromakomponensek összehasonlító vizsgálata sárgabarack párlatok és termékek mintáibanDEENK Témalista::Biológiai tudományok::BiokémiaDEENK Témalista::Kémia::Analitikai kémiano_restriction