Nábrádi, AndrásBékési, Anita2007-02-272007-02-2720062007-02-27http://hdl.handle.net/2437/1207A minőségi termékelőállítás fontosabb feltételei az állattenyésztésben: - Jobb minőségű fajta, tenyészállat - Magasabb színvonalú takarmányozás - Színvonalasabb tartástechnológia - Technikai feltételek - Szakképzett munkaerő Mindezek megteremtésével magas színvonalú végterméket lehet előállítani, ezen kívül a felsorolt feltételek jelentős tőkét igényelnek, és általában ez a minőségi termékelőállítás legnagyobb buktatója. A minőség kérdéskörével kapcsolatban megállapítható, hogy többlet ráfordítás nagyobb árbevételt eredményez, ugyanekkor a nyereség csökken. A minőségi termékelőállításban nagyon nehéz megtalálni az arany középutat, hogy az megfeleljen mind a termelő, mind a feldolgozó, mind pedig a fogyasztó számára. A minőségi állati termékek támogatásával és a minőségbiztosítással rendelkező állati termékek arányának növelésével, mindez tökéletesíthető és segít az eltérő igények összeegyeztetésében.59 p.597321 bytesapplication/pdfhuállattenyésztéstejtermeléshústermelésminőségi követelményA minőség egyes meghatározó paramétereinek értékelése az állattenyésztésbenThe Evaluation of Certain Parameters in Animal HusbandryDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Állattenyésztéstanip