Czipa, NikolettAlexa, LórándTóth, Kitti2017-11-222017-11-222017-10-27http://hdl.handle.net/2437/245790Dolgozatomban 16 darab alsóerjesztésű, világos sört vizsgáltam. Az általam választott sörök márkájukban és alkalmazott gyártási technológiájukban megegyeznek, de két különböző országban készültek. A vizsgált minták közül nyolc sör Magyarországon, a másik nyolc pedig Ukrajnában készült. Vizsgálataim célja, hogy kiderítsem, hogy a két különböző országban, azonos licensz alapján gyártott sörök között felfedezhetők-e eltérések a beltartalmi paramétereik tekintetében. Ezek megállapításához megvizsgáltam a sörök elemtartalmát, összes fenolos vegyülettartalmát, és összes savtartalmát.41huSörSörgyártásA kereskedelmi forgalomban kapható licensz sörök különböző országokban készült változatainak összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány