Dencső, István2020-09-112020-09-112020-08-06Economica, Évf. 6 szám 2 (2013) , 137-1401585-6216https://hdl.handle.net/2437/294671We resolved the in vitro micro propagati on of some berry fruits, especially those which contains more fl avonoids, and anti oxidants. Shoot tip cultures were established, and the rooting and acclimati zati on procedures were successfully.A általunk vizsgált növények (mézbogyó, fanyarka, fekete berkenye, som és homoktövis) esetében sikerült a teljes mikroszaporítási technológiát kidolgozni, (indítás- felszaporításgyökereztetés) így megfelelő módszert tudunk a kutatók és termelők kezébe adni az újonnan nemesített fajták gyors felszaporítására és elterjesztésére. application/pdfplant tissue culturein vitro propagationgene preservationfruit rootstocksnövényi szövettemyésztésmikroszaporításgénmegőrzés,gyümölcsalanyokKülönleges bogyós gyümölcsű növények (fanyarka, mézbogyó, fekete berkenye, som és homoktövis) mikroszaporításafolyóiratcikkOpen AccessSzolnoki Főiskolahttps://doi.org/10.47282/ECONOMICA/2013/6/2/4431Economica262560-2322