Kincses, SándornéGúth, Petra2021-11-032021-11-032021http://hdl.handle.net/2437/324021Szakdolgozatomban a növényi étolajok avasodási folyamatát vizsgáltam két, egymással ellentétes tárolási körülményben. Fényben gazdag, meleg; valamint sötét és hűvös helyen történő tárolást alkalmaztam több héten át. A vizsgálataim a hidegen sajtolt, szagtalanított napraforgóolaj; hidegen sajtolt mákolaj; extra szűz olívaolaj; valamint a hidegen sajtolt tökmagolaj savszám és peroxidszám változásaira tértek ki. A kapott eredményeket diagramokon és táblázatban foglaltam össze, illetve elemeztem azokat. Méréseim eredményét összehasonlítottam a Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő adatokkal is.51huavasodássavszámperoxidszámétolajokEltérő tárolási körülmények hatása az étolajok avasodásáraDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány