Antunovics, ZsuzsaPál, Dóra2022-05-062022-05-062022-05-06http://hdl.handle.net/2437/332689Célunk a munkám során az volt, hogy kiderítsük, hogy a kiindulási tenyészetek és a hat hónappal későbbi tenyészetek borászati szempontból vizsgálni kívánt tulajdonságai is stabilak-e. Az általam végzett kutatómunka során a tanszékünkön laboratóriumi körülmények között létrehozott interspecifikus di,- és trihibridek egy kiindulási, majd egy hat hónappal későbbi tenyészetét vizsgáltunk.Kutatásaink középpontjában az állt, hogy fény derüljön arra, hogy hónapról hónapra változik-e a hibridek genomja, mitokondriális genomja, illetve néhány borászati szempontból érdekes tulajdonsága. A hibrid törzsek növekedési, fermentációs, illetve egyéb borászati tulajdonságok vizsgálata volt az én feladatom, szakdolgozatomban tehát kitérek az említett tulajdonságok vizsgálati módszereire, illetve az általunk kapott eredményekre.51huélesztő hibridekinterspecifikus hibridek borászati tulajdonságaihibridek stabilitásabiotechnológiai szempontokGenetikailag stabil interspecifikus élesztőhibridek laboratóriumi vizsgálataDEENK Témalista::Biológiai tudományok