Karaffa , LeventeBíró, VivienFöldi, Mónika Ilona2022-11-212022-11-212022-11-18https://hdl.handle.net/2437/341106Az Aspergillus nemzetség tagjait számos helyen megtalálhatjuk a biotechnológiai tevékenységek során, mint citromsav gyártás, itakonsav gyártás. Ezeket a termékeket a mindennapi életünk során több helyen is megtalálhatjuk, mint például élelmiszer adalékként. A nyomelemek is nagy jelentősége bírnak ezekben a folyamatokban. Azon kívül, hogy olyan fémek tartoznak bele, mint például cink és mangán. A fermentációk során a bioreaktorokban, attól függően, hogy milyen koncentrációban érhetőek el, tudják a termékek hozamát növelni egy bizonyos mértékig, esetenként csökkenteni. A nyomelemek mennyiségét a fermentáció folyamán több kutatócsoport is vizsgálta és keresik azt az optimális mennyiséget és összetételt, hogy hatékonyabban történjen a hozam kitermelése.27huAspergillusnyomelemekA nyomelemek hatása az Aspergillus nemzetség tagjairaDEENK Témalista::Biológiai tudományok