Szász, GáborHuzsvai, LászlóHorváth, Andrea2007-11-122007-11-1220072007-11-12http://hdl.handle.net/2437/2892A dolgozat a XX. század alatti kukoricatermesztés történetének sajátos szakaszait különíti el. Az elmúlt évszázad kukorica termesztésének vizsgált időszakaiban jól nyomon követhető a különböző tényezők (genetikai, agrotechnikai stb.) változása, fejlődése. Kiemelendő a biológiai alapokban megfigyelhető változás: a XX. század első felében alkalmazott fajták (1934-ben mintegy 120 fajtát termesztettek) után a jobb alkalmazkodó- és termőképességű kukoricahibridek, beltenyésztett hibridek megjelenése (a legfrissebb irodalom szerint jelenleg mintegy 360 kukoricahibrid van köztermesztésben).57 p.6205723 bytesapplication/pdfhukukoricatermesztésbeltenyésztésA kukoricatermesztés jellemzése Magyarország főbb termőtájain a XX. századbanIntroduction of maize-growing on the main crop lands of Hungary in the 20th centuryDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Növénytermesztés