Peles, FerencSánta, Klaudia2013-11-222013-11-222013-10-312013-11-22http://hdl.handle.net/2437/176923A minőség fogalma az emberiséggel egyidős. A napjainkban is zajló rohamos gazdasági - társadalmi fejlődés az élelmiszer-minőségügy területén is megköveteli a lépéstartást.A 178/2002 EK rendelet 2005. 01.01-től kötelezően előírja a termékek és összetevőik nyomon követését. A nyomon követés szorosan kapcsolódik az élelmiszer-biztonsághoz és minőségbiztosításhoz, mert a fogyasztók jobban bíznak az olyan termékekben, melyek visszakövethetők.Ennek értelmében minden esetben el kell látni a terméket egy olyan jelöléssel, mely egyedi, egyértelmű azonosítást tesz lehetővé.56huélelmiszer-biztonságnyomonkövetésAz Abaújtej Közös Vállalat nyomonkövetési rendszerének bemutatása, félzsíros kakaós poharas tej példáján keresztülélelmiszer-biztonságnyomonkövetésrestricted