Kincses, SándornéRáczné Puskás, Anikó2016-05-242016-05-242016-04-20http://hdl.handle.net/2437/227911Az élelmiszerek vizsgálatai manapság már elhanyagolhatatlannak tekinthetők. Fontos, hogy az adott élelmiszer biztonságos legyen, tartalmazza a szervezet által igényelt tápanyagokat, amellyel biztosítja annak megfelelő működését. Hússal vagy hús nélkül? Manapság ez egy nagyon megosztó kérdés a világban. Az elmúlt évben számos tanulmány jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a vörös húsok fogyasztása káros lehet szervezetünkre. Ennek ellenére a hús egyike azoknak az ősidők óta fogyasztott élelmiszereknek, amelyek szervezetünk számára szinte nélkülözhetetlen, mivel majdnem minden szükséges tápanyagot tartalmaz, köztük a vasat is. Dolgozatom témájának kiválasztása során ezért húsok és különböző magas vastartalmú növények vizsgálatát tűztem ki célul.48huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarországállati eredetű élelmiszereknövényi eredetű élelmiszerekvastartalomÁllati és növényi eredetű élelmiszerek vastartalmának vizsgálataDEENK Témalista::KémiaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány