Füzesi, IstvánNagy, Viktória2016-04-272016-04-272016-04-27http://hdl.handle.net/2437/225753Az élelmiszeriparban is, mint valamennyi iparágban nagyon fontos szerepe és jelentősége van a minőség biztosításának. Az élelmiszer-biztonság biztosításával elérhetjük, hogy nem kerül egészségre ártalmas élelmiszer a fogyasztókhoz. Az élelmiszereket kórokozó mikrobák, kémiai- toxikus és radiológiai károsodás is veszélyeztetheti. Ezeket a veszélyeket el kell kerülni. Ehhez elengedhetetlen megfelelő vállalatirányítási rendszer működtetése, amelynek vizsgálatával megismerhetjük a vállalat minőségpolitikáját és rendszerszemléletét. Ezek a minőségirányítási rendszerek különböző szabványok alapján, illetve azoknak megfelelően kerülnek bevezetésre. A kiváló minőségre való törekvés, minőségorientált tevékenység érdekében szükség van a termékek folyamatos nyomon követésére.84huminőségbiztosításnyomon követésvonalkódélelmiszer-biztonságTermék nyomonkövetési rendszerek és technikák vizsgálata az élelmiszer-ellátási láncbanAnalysis of traceability systems and techniques in the food supply chainDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány