Borbélyné, VargaMáriaRuszkai, Tamás2011-05-092011-05-092011-04-142011-05-09http://hdl.handle.net/2437/106422Mindig is érdekelt a kisüzemi, házi előállítású italok és élelmiszerek készítésének folyamata és az, hogy milyen előnyöket élveznek az ipari előállítással szemben. Éppen ezért választottam témámnak egy, a napjainkban méltánytalanul alábecsült és háttérbe kényszerült termelési ágazatot, a házi sörfőzést. Diplomamunkámban e mesterség történetének alakulását szeretném bemutatni, valamint a jelenkori sörfőzés technológiáját egy konkrét példán keresztül, kitérve a sör táplálkozástudományi szerepére és egészségügyi vonatkozásaira. Keresem az eseményeket, amelyek a magyarországi söripar fejlődésének mérföldkövei lehetnek, és amelyek felelőssé tehetőek a házi főzdék „elsorvadásának” a XX. század végére.63husörbarnatáplákozástechnológiaA házi sörfőzés története, a barna sör házi főzése és a sör szerepe a táplálkozásbanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági üzemtan