Kincses, SándornéMiklósi, Tímea2014-11-032014-11-032014-10-31http://hdl.handle.net/2437/199693Szakdolgozatomban a kecske- és tehéntej egyes makro- és mikroelem-tartalmát vizsgáltam a házi sajtkészítés során. Az összes technológiai folyamatban figyeltem a K-, Ca-, P-, Mg-,Zn-koncentrációjának változását. A koncentráció változás vizsgálata mellett, ismertettem ezen elemek élettani fontosságát. Igyekeztem felhívni a figyelmet a helyes Ca:P arány fontosságára, élettani hatására. A másik célom pedig az volt, hogy megmutassam szakdolgozatommal, hogy milyen egyszerűen elkészíthetőek otthon ezek a nagy tápértékkel rendelkező sajtok.43hukecsketejtehéntejmakroelemmikroelemA kecske- és tehéntej egyes makro- és mikroelem-tartalmának vizsgálata a házi sajtkészítés soránDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek