Burzán , JánosJuhász, Jázmin Kincső2025-01-072025-01-072024https://hdl.handle.net/2437/384498Egy ígéretes alternatíva a hagyományos liszthez képest, de még számos kihívással kell szembenéznie. A korlátozott elérhetőség, a magasabb ár és az íz béli különbségek akadályozhatják a széleskörű elterjedését. Ennek ellenére a tritikáléból készült őrleményeket számos előnye miatt érdemes lenne minél több módon kipróbálni és támogatni a termesztését és feldolgozását. Lisztjéből számos termék előállítható, mint például a kenyerek, péksütemények, tészták és a sütemények, extrudált, puffasztott termékek is egyaránt. Ebben a dolgozatban a péksütemények témakörében fogunk vizsgálódni.58hutritikáléliszttáplálkozásTritikálélisztek, mint táplálkozási alternatívákMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.