Kincses, SándornéSzabó, Nóra2014-10-282014-10-282014-10http://hdl.handle.net/2437/199109Négy citrusféle vizsgálatát végeztem, melyek a következőek: citrom, narancs, mandarin, grapefruit. Az antioxidáns-tartalmukat elemeztem, melyek jó hatással vannak a szervezetünk működésére, hiszen számos betegség megelőzésében és gyógyításában szerepet játszanak. A C-vitamin tartalom, a flavonoid-tartalom és a fenolos vegyületek mennyiségét határoztam meg az antioxidáns-kapacitás mellett. Ezen vegyületek segítségével megelőzhetjük többek között a rákot és a szív-és érrendszeri megbetegedéseket is. Fontos az antioxidatív táplálkozás betartása egészségünk megőrzése érdekében.44hucitrusféle, antioxidánsCitrusfélék antioxidáns tartalmacitrusféle, antioxidáns, flavonoidDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány