Tóth-Szabó, EdinaMozga, Emese2015-11-022015-11-022015-10-29http://hdl.handle.net/2437/217757Szakdolgozatom témája a hazai kereskedelmi forgalomban kapható aszalt gyümölcsök antioxidáns tartalmának vizsgálata. Mintáim különböző árban lévő mazsola, aszalt szilva, és aszalt vörös áfonya termékek voltak, melyekben polifenol, flavonoid, illetve C-vitamin tartalmat határoztam meg. Ennek módszereit és eredményeit szemléltetem dolgozatomban. A polifenol és flavonoid tartalom meghatározása spektrofotometriás, a C-vitamin tartalom meghatározása pedig titrimetriás módszerrel történt. Eredményeimet más tanulmányok értékeivel is összehasonlítottam. A dolgozat 2. fejezetében írok az aszalásról, az antioxidánsok jelentőségéről, valamint bővebben a polifenolok, flavonoidok, és a C-vitamin tulajdonságairól is.48huantioxidánsokaszalt gyümölcsökAszalt gyümölcsök antioxidáns tartalmának vizsgálataAnalysis of the antioxidant content of dried fruitsDEENK Témalista::Kémia::Analitikai kémia