Ungai, DiánaBrezina, Nóra2018-10-312018-10-312018http://hdl.handle.net/2437/258472Az egyik legjelentősebb életjelenség a táplálkozás. A táplálkozás célja az emberi szervezet működéséhez szükséges tápanyagok, illetve energia biztosítása.Erre a célra főként a mezőgazdaság által előállított állati és növényi eredetű anyagok alkalmasak, melyek jelentős része az élelmiszeriparnak köszönhetően válnak fogyaszthatóvá. Az egészséges életmód előtérbe kerülésének következtében a boltok polcain napról napra egyre többféle sütőipari termék közül van lehetőségünk választani. Szakdolgozatom készítése során három kenyértípus összehasonlító vizsgálatát végeztem el, mely során az állományvizsgálatot, savfokot, illetve szárazanyag-tartalmat figyeltem meg.42hukenyérállományvizsgálatszárazanyagélelmiszerKülönböző kenyérfélék összehasonlító vizsgálataDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Növényélettan