Sipos, PéterLénárt, Eszter2016-10-272016-10-272016http://hdl.handle.net/2437/231308A gabonafogyasztás ősidők óta az ember táplálkozásának alapvető része. Az idő előrehaladtával a gabonából különböző kenyereket, majd péksüteményeket készítettek. Az egészséges életmód térhódításával fontossá vált, hogy a fogyasztott pékáru egészséges alapanyagokból készüljön, minél nagyobb legyen az elfogyasztott táplálék tápanyagtartalma. A dietetikusok javaslata szerint minden nap kell gabonát fogyasztani, lehetőleg egyszer teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut, valamint abban is egyet értenek, hogy a reggeli elengedhetetlen részét képezi egy egészséges ember napjának. A reggeli elfogyasztásával elegendő energiát biztosítunk a napindításhoz és az éjszaka folyamán elhasznált energiát is pótolhatjuk.40hugabonatápértékreggeliPékáruk összehasonlító elemzése a helyes reggeli étrend kialakításáhozDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány