Rakonczás, NándorButkai, Péter2022-05-132022-05-132022http://hdl.handle.net/2437/333147Kezdetben a szakdolgozatban az olvasó megismerkedhet a földrajzi eredetvédelemmel, valamint a szőlészeti és borászati terroir fogalmával. Szó esik a 2008-as borreform körülményeiről. A bor ízvilágának legfontosabb befolyásoló tényezőivel ismerkedik meg az olvasó. Fontos sarokkövek a dolgozatban a szőlő ásványi anyag felvétele, azon belül is a kálium kiemelkedő szerepet kap, valamint a fémek szerepe is tárgyalásra kerül. A szőlő alanyfajták bemutatása is megjelenik a dolgozatban. Bemutatásra kerül az IPC-OES mérés menete. Az eredmények kielemzése során elemenkénti összehasonlítás látható, valamint az ezekhez az elemekhez tartozó fontos tudnivalók is helyet kaptak.35huszőlőborborászatszőlészetterroiralanyfajtaAdatok a szőlészeti és borászati terroir alany faktorának megítéléséreDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány