2008-11-212008-11-21963939209Xhttp://hdl.handle.net/2437/25195A magyar konyha megújulásába vetett hit tükröződik azokban a receptekben, amelyeket a könyv első fele tartalmaz. Konyhánk hagyományos, régi recepteket megújító ételeinek leírása (levesek, főzelékek, köretek stb.) és e könyvben közreadása korántsem teljes. Az igen változatos magyar konyha valamennyi ételének puszta leírása is több kötetet töltene meg. A receptek összeállításánál gondolni kellett azokra, akik a megfelelő főzési ismereteket csak mostanában igyekeznek megszerezni, és azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy globalizálódó világunkban itthon is egy új generáció nő fel a gyorséttermek ételein, és a nemzeti konyhánk értékeiről, ízeiről alig bírnak tapasztalati ismeretekkel.963939209Xhttp://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00651325bibDEK00651325