Diósi, GerdaSaska, Viktor2022-05-132022-05-132022-04-22http://hdl.handle.net/2437/333225A kenyér kezdeteit és fejlődését, emellett a fő alapanyagokat a témával kapcsolatos könyvek, publikációk, illetve az élelmiszeripar szakmai könyveivel, jegyzeteivel tekintem át. Továbbá a fogyasztók vásárlási, étkezési szokásait kérdőíves módszerrel ismerem meg, melynek az összegzését, elemzését, tapasztalatait fejtem ki a dolgozatomban. Összegzésemben az elemzés során nyert tapasztalatokra építve, javaslattal élek a kenyér, mint alapélelmiszer megfelelő kiválasztásához. Segítséget nyújtok a fogyasztói kör egészséges étkezési szokásainak kialakításához. Jelen korunkban a kenyérfajták száma folyamatosan bővül, sorra kerülnek ki a polcokra az általános fajtáktól kezdve a speciális igényeket kielégítő típusok is. A kenyér és kenyérféleségek továbbra is a legfontosabb helyet töltik be a fogyasztók étrendjében.42hukenyérkenyérféleségekkenyérfogyasztásfogyasztási szokásokkenyérfajtákA kenyérrel kapcsolatos fogyasztási szokások vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány