Kiss, ÁgotaPallaginé Félegyházi, Fanni2020-10-262020-10-262020-10-23http://hdl.handle.net/2437/297340A magyar törvények a szociális ellátórendszeren belül, az önkormányzatok által kötelezően biztosítandó alapellátások közé sorolják a kedvezményes, illetve ingyenes szociális étkeztetést. Diplomamunkámban a Hajdú-Bihar megyében működő szociális étkeztetés alapellátást végző szervezetek hatékonyságának és gazdaságoságának megítélését tűztem ki célul. Tehát célom annak bemutatása, hogy megvalósítható az étkeztetés, mint szociális alapszolgáltatás túl nyomó részben állami forrásokból, és működtethető hosszú távon nyereséges vállalkozás, amely közfeladatot lát el. Tehát a szociális konyha és népkonyha ellátást végző szervezeti lánc gazdasági elemzését mutatom be konkrét vállalati példán keresztül.76huszociális étkeztetésnépkonyhagazdasági elemzésSzociális konyha és népkonyha ellátást végző szervezeti lánc gazdasági elemzése konkrét vállalati példán keresztülEconomic analysis of an organizational chain providing social catering through a specific corporate exampleDEENK Témalista::Közgazdaságtudományrestricted