Szakály, MárkSoós, Mihály2021-06-292021-06-292019-09-09International Journal of Engineering and Management Sciences, Évf. 4 szám 3 (2019) , 232-241https://hdl.handle.net/2437/318755The spread of civilization illnesses realized in the developed societies has also reached the less-developed ones as well. The reason behind this phenomenon is the non-proper food consumption among the first places. This study is dealing with the plant-based nutrition and its characteristics. The authors’ aim was to examine the consumers’ opinion on the plant-based diet.A fejlett társadalmakban realizálható civilizációs betegségek terjedése mára elérte a kevésbé fejlett társadalmakat is, a mögöttes okok között pedig első helyek között szerepel a nem megfelelő élelmiszer fogyasztás. E tanulmány a növényi alapú táplálkozással és annak jellemzőivel foglalkozik. A szerzők célkitűzése az volt, hogy a megismerjék a lakosság növényi alapú étrenddel kapcsolatos véleményeit.application/pdfdöntően állati eredetű étrendet fogyasztók evési attitűdjeinek vizsgálatafolyóiratcikkOpen Accessby the authorshttps://doi.org/10.21791/IJEMS.2019.3.22.International Journal of Engineering and Management Sciences342498-700X