Szabó, AndrásPorkoláb, Lilla2019-11-252019-11-252019-10-25http://hdl.handle.net/2437/276820Magyarországon mára már meghaladta a 600 000 hektárt a napraforgó vetésterülete. A vetésterület növekedését a táplálkozási szokások változása, tehát a növényi olajok előtérbe kerülése, a kedvező élettani hatás és az erre épülő ipar (kozmetikai cikkek, szappan, festék, műanyag, textilipar, biodízel, takarmányozás), valamint biztonságos termeszthetősége hozta létre. Kutatásaim során a napraforgó fiziológiai tulajdonságait vizsgáltam, tehát a levélfelület indexet (LAI), a levelek relatív klorofill tartalmát (SPAD) és a vegetációs indexet (NDVI), valamint a terméseredményt és a szárátmérőt is elemeztem.43hunapraforgófiziológiaLAINDVISPADNapraforgó genotípusok fiziológiai és agronómiai tulajdonságainak értékelése a HajdúságbanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány