Diósi , GerdaMolnár, Lilian2025-01-072025-01-072024https://hdl.handle.net/2437/384490Az elmúlt években a figyelem középpontjába került a kovász, köszönhetően a természetes fermentáció iránti növekvő érdeklődésnek, amely a sütőipari termékek széles skáláját gazdagítja. Kutató munkám célja volt, hogy eltérő összetételű kovászokat készítsek, majd ezeket eltérő vízelvonási technológiákkal tartósítsam, továbbá az újra felhasználás során a technológiai alkalmasságot vizsgáljam. A minták tartósítását liofilizálással és szárítással végeztük el, ezt követve újra használatukat figyeltük meg azok pH és savfok fejlődésbeli változásokban.43hukovászliofilizálástartósításszárításLiofilizálás és szárítás hatásának vizsgálata különböző lisztekkel készített kovászok esetébenMezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági kémiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.