Sárvári, MihályBarna, Marianna2009-03-042009-03-0420082009-03-04http://hdl.handle.net/2437/79358A kukorica a mezőgazdasági művelés alatt álló területek egyik legfontosabb kultúrnövénye a világon és így Magyarországon is. Felhasználása mind fő- és mind melléktermékként sokoldalú. A kukoricának a humán táplálkozásban is egyre nagyobb szerepe van, de elsősorban állati takarmányként jelentős. Az utóbbi években a kukorica alternatív felhasználhatóságával is egyre többen foglalkoznak, mint például a bioetanol, keményítő és szeszgyártás. A magyar kukorica versenyképességét növelni kell, hisz az EU kukoricából nagy importőr, s mint tagország, ki kell használnunk az ebből származó előnyöket46 p.hukukoricahibridek genetikája, tápanyagellátás, alternativ felhasználásA tápanyagellátás és a tőszám hatása a különböző genetikai tulajdonságú kukoricahibridek terméséreThe effect of the nutrient supply and cardinal number to the yield of different genetical potentical cornhybrids-