Vargáné Csobán, KatalinBordás, Zsófia2016-11-032016-11-032016http://hdl.handle.net/2437/231604Dolgozatomban a zempléni Hegyköz hagyományát, gasztronómiáját és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai fesztiválokat vizsgáltam. Rávilágítottam arra, hogy e tájra jellemző ízvilág miképpen szerezhet érvényesülést egy megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztiválon. Dolgozatom megírása során a fesztiválokon megjelenő étel- és italválasztékra fektetettem a fő hangsúlyt, melynek hátterét vizsgálva összefüggést kerestem az idősebb falubeliek által otthon elkészített receptjeivel. Megvizsgáltam a hegyközi települések történelmi hátterét, társadalmi összetételét, szokásait és gasztronómiai jellegzetességüket.45huHegyközhagyománygasztronómiaA hagyomány és gasztronómia szerepe a zempléni HegyközbenDEENK Témalista::Kultúratudomány