Győriné Mile, IrmaHaraszti, Zsuzsanna2010-04-232010-04-2320102010-04-23http://hdl.handle.net/2437/94444A dolgozat a Hajdúsági-Tej Kft.-nél megvalósuló HACCP rendszert mutatja be a joghurt gyártás technológiájára vonatkozóan. A HACCP követelményein keresztül bemutatásra kerül a folyamatra vonatkozó követelmények bemutatása, kezdve a HACCP munkacsoport összeállításától, a veszélyelemzéstől a kritikus pontok meghatározásáig illetve az ezekre vonatkozó helyesbítő tevékenységek meghatározásáig. Vizsgálataim során arra a következtetésre jutottam, hogy a joghurt gyártása során 5 kritikus pont merül fel ennél az üzemnél. Ezekre a pontokra meghatározott helyesbítő tevékenység által és annak betartásával a gyártás minősége és a gyártási mennyiség nem veszélyeztetett.67huHACCPjoghurtgyártástejfeldolgozásgyártástechnológiaA HACCP rendszer alkalmazása a joghurtgyártás soránApplication of the HACCP standards in the youghurt productionDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány