Czipa, NikolettKántor, AndreaVarga, Alex2020-11-112020-11-112020http://hdl.handle.net/2437/298297Diplomamunkám során néhány gyümölcs beltartalmi paramétereit vizsgáltam, melyek különböző tartósítási eljárásokon estek át. Gyümölcsöket tekintve megpróbáltam olyanokat választani, melyek megfelelőek céljaimnak (szamóca, áfonya, cseresznye, ribizli, alma, nektarin,). Ezeket a gyümölcsöket vizsgáltam nyersen, fagyasztva, liofilizálva és aszalva is. Vizsgálva voltak a gyümölcsök szárazanyag-, flavonoid- és összes polifenol tartalma, továbbá C-vitamin makro- és mikroelem tartalmukat is meghatároztuk.56hugyümölcstartósításliofilizálásaszalásKülönböző tartósítási eljárások hatásának vizsgálata a gyümölcsök beltartalmi paramétereireDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány