Takácsné Hájos, MáriaTörök, Virág Zita2018-11-262018-11-262018-10http://hdl.handle.net/2437/259595Dolgozatom témája a Föld egyik legkedveltebb élelmiszere, a paradicsom. Szeretnék rávilágítani, hogy a zöldségnövények, különösen a paradicsom mind a termelés és felhasználás módját, mind a termés tulajdonságait tekintve sokféleséget és formagazdagságot mutatnak. A felhasználási lehetőségeket számba véve a paradicsom párlat készítésének rejtelmeit kívánom bemutatni, kutatási eredményekkel alátámasztva. Kísérletemben három paradicsom fajtát hasonlítottunk össze, melyeknek növekedése, bogyóik mennyisége, színe és mérete, a termések javasolt felhasználása eltérő.51huparadicsompárlatpálinkazöldség párlatParadicsom fajták értékelése párlat előállításáhozDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány