Kovács, Béla RóbertVárallyay, Szilvia2011-11-212011-11-2120112011-11-21http://hdl.handle.net/2437/118839Az emberi fogyasztásra szánt vizek minősége szigorúan szabályozott, egyes kutatások szerint mégis az emberiséget érintő betegségek mintegy 70%-ának forrása a víz, amit megiszunk. Orvosi vélemények alapján a csontokban, a vesében, a májban és az agyban egyre nagyobb mértékben rakódnak le nehézfémek. Éppen ezért fontos megnéznünk, mit is iszunk. Dolgozatomban négy különböző márkájú (különböző kútból származó) ásványvíz és egy vezetékes ivóvíz minőségi paramétereit vizsgálom. Dolgozatom célja az volt, hogy bemutassam a különböző ásványvizek összetételét, azt vizsgálva, hogy a bennük található ásványi anyagok által mekkora arányban járulnak hozzá az egyes makro- és mikroelemek ajánlott napi beviteli értékének szervezetbe juttatásához, az egészség megőrzéséhez. Összetételük megfelel-e a rájuk vonatkozó előírások követelményeinek. Vizsgálom, hogy az ásványvíz vagy az ivóvíz fejt-e ki kedvezőbb hatást az emberi szervezetre és ez hogyan mutatkozik a vizek ár-érték arányában.55huásványvízminőségi paraméterekÁsványvizek minőségét meghatározó paraméterek összehasonlító elemzéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudományno_restriction