Kincses, SándornéFésüs-Farkas, Virág2020-11-112020-11-112020-10-26http://hdl.handle.net/2437/298296Szakdolgozatomban ismertettem a laktózintolerancia fogalmát, tüneteit. Továbbá ezen betegség kialakulásának okait, típusait és az előfordulását befolyásoló tényezőket. A tejcukorérzékenység kimutatásának módszereit és a lehetséges módokat, melyekkel kezelni lehet ezt az állapotot. Dolgozatom megírása során szerettem volna felmérni a fogyasztói tudatosságot, ismereteiket a laktóz intolerancia, tej allergia, továbbá a laktózmentes termékek fogyasztásának esetleges előnyei, illetve lehetséges hátrányai viszonylatában. Illetőlegaz is érdekelt a fent említettek mellett, mely egyéb tényezők játszanak jelentős szerepet a vásárlás során a tejtermékek, ezen belül is a hagyományos és, vagy a laktózmentes élelmiszerek választásában.59hulaktózlaktózintolerancialaktózérzékenységlaktózmentes termékekA laktózitolerancia jelensége és a laktózmentes termékek fejlődő piacának bemutatása hazai és globális szintenDEENK Témalista::Orvostudomány