Ujhelyi, MáriaKovács, Dorina Beáta2022-04-252022-04-252022http://hdl.handle.net/2437/331572A dolgozatom témájaként a Globus Konzervipari Zrt. szervezeti kultúrájának bemutatását választottam. Azért döntöttem emellett, mivel duális képzés keretein belül a vállalatnál dolgozom HR gyakornokként, emellett szerettem volna bemutatni a cég szervezeti kultúráját. Úgy vélem, a mai világban igazán fontos témakör a szervezeti kultúra, főleg a jelenlegi pandémiás helyzetet tekintve, sőt, fokozottabban kellene figyelnünk rá. Meghatározó lehet a cégek mindennapi életében a megfelelő miliő, a légkör, a dolgozói információáramlás, a dolgozók közötti együttműködés mértéke és sok egyéb befolyásoló tényező. Először a szakirodalmi áttekintésben a kultúra fogalmát, szintjeit, kultúra modelleket mutattam be, ezt követően kitértem a nemzetközi kultúrákat összehasonlító megközelítésekre, majd a kultúra feltárásának módszereit részleteztem. Ezután pedig saját kutatásaim keretein belül végzett interjúztatás és kérdőíves kutatómunka eredményeit ismertettem, amiket a cég munkavállalóival készítettem.58 oldalhuszervezeti kultúraszervezeti kultúra modellekA Globus Konzervipari Zrt. szervezeti kultúrájának elemzéseDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Vezetéstudomány, menedzsment