Borbélyné Dr. Varga, MáriaVárközi, Attila2010-07-072010-07-0720102010-07-07http://hdl.handle.net/2437/97441Munkám során az MSZ EN ISO 22000:2005 Élelmiszer-Biztonsági Irányítási Rendszer alkalmazását mutattam be. Diplomamunkámban a Puszta Konzerv Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Rendszerét vizsgáltam meg. Kutatásaimat a kapcsolódó törvények (LXXXII. tv az élelmiszerről, XLVI. tv az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről) bemutatásával kezdtem. Ismertettem a konzervipar jó higiéniai gyakorlatához tartozó 852/2004/EK rendeletet. Munkám során bemutatott MSZ EN ISO 22000:2005 rendszert értékeltem, és következtetéseket vontam le a rendszer fontosságát illetően. Célom az volt, hogy más hazai élelmiszer-termelő vállalkozások is kedvet kapjanak, és ismerjék fel ennek a nemzetközileg is elfogadott, integrálható élelmiszer-biztonsági irányítási rendszernek a fontosságát.71huISO 22000minőségbiztosításkonzerv iparhaccpAz MSZ EN ISO 22000:2005 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer bemutatása és alkalmazása a zöldségkonzerv gyártásbanApplication of MSZ EN ISO 22000:2005 Food Safety Management Systems in the canned vegetables industryDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudományrestricted