Szemán-Nagy, Gábor GyörgyBorák, Balázs Sándor2017-05-192017-05-192017-05-18http://hdl.handle.net/2437/240693Az ivóvizeket többféle szempontból vizsgálják, a világon az első olyan élelmiszer, melyet a legkörültekintőbben elemeznek, és járnak körbe, annak érdekében, hogy a fogyasztók a legkiválóbb minőségű ivóvizet fogyaszthassák. A mikrobiológiai vízanalízis elsősorban a faecalindikátor baktériumok fogalmán alapul, melyek a humán és állati székletben jelenlévő főbb baktériumokat és a legfontosabb fekális baktériumokat jelentik. A természetes vizek fekális szennyeződéseinek forrása is a melegvérű élőlények. Az utóbbi témában megvitatásra kerül, hogy a fekális szennyezés mely indikátor fajait kell használni az ivóvíz mikrobiológiai elemzésében, hiszen tudjuk, hogy a coliform baktériumok nagy többsége nem fekális eredetű, hanem környezetet kolonizáló fajok.45huapi20EcoliformvízellátásColiform baktériumok a vízellátásbanDEENK Témalista::Biológiai tudományok