Diósi, GerdaElchlinger, Gréta2020-04-282020-04-282020-04-27http://hdl.handle.net/2437/285147Diplomadolgozatomban az volt a cél, hogy különböző, természetes színezőanyagokat (siprulina por, őrölt kurkuma, céklapor, szőlőmagliszt őrlemény), illetve szerkezetjavítókat (gríz, zsemlemorzsa, zselatin) felhasználva látványosabb túrókeverékeket állítsunk elő, ezáltal is ösztönözve azok fogyasztását. Ugyanakkor a különböző dúsítások kiválasztásakor olyan anyagokat gyűjtöttünk össze és használtunk fel, melyek a Túró Rudi tápértékét tovább növelik, kémiai összetételére pozitívan hatnak (pl.:fehérjetartalom növelés).40hutúródúsításszerkezetjavításDúsított túróféleségek szerkezet javítási lehetőségeiDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány