Prokisch, JózsefFarkas, Zsuzsa2014-06-232014-06-232014-06-222014-06-23http://hdl.handle.net/2437/194767Első soron a bevezetésben rövid irodalmi áttekintések és fogalmak találhatók, valamint a probiotikum és az anyatej jelentőségét hangsúlyozó cikkek, szakirodalmak és gondolatok. Célunk a tejekből (humán, szarvasmarha, kecske) joghurt készítése otthoni joghurtkészítő géppel, a probiotikus baktériumtörzs hozzáadásával, majd az így előállított joghurtok vizsgálata és összehasonlításuk. Az anyatejből így előállított joghurtot első sorban olyan csecsemőknek szeretnénk javasolni, akik császármetszéssel születtek, így nem haladtak át a szülőcsatornán, ezért a bélflóra kialakulásának támogatása szükséges. A kismamákat szeretnénk megtanítani a technológia otthoni alkalmazására. Ehhez adjuk a joghurtkészítő gépet, a probiotikus törzset és a technológia leírását.40huanyatejjoghurtProbiotikus joghurt készítése anyatejbőlMaking probiotic youghurt from human milkDEENK Témalista::Orvostudomány