Posta, JánosBodnár, AttilaElek, Veronika Zsuzsa2016-11-212016-11-212016http://hdl.handle.net/2437/232445A pulykatenyésztés jelentősége nem csak hazánkban, de a világszinten is növekvő tendenciát mutat. A termelés során többek között a Salmonella és a Mycoplasma baktérium fő kockázati tényezőként jelenik meg. A kockázat csökkentése nem csak gazdasági hatásai miatt fontos tényező, hanem állategészségügyi, közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági okok miatt is. Dolgozatom során a NAGISZ Zrt pulykatenyésztési ágazatát vizsgáltam, hogy milyen eszközökkel, utasításokkal, szabályzatokkal próbálják a befertőződési kockázatot csökkenteni, illetve hogy ezek milyen többletköltséget jelentenek.51huSalmonellaMycoplasmaKockázat csökkentésPulykatenyésztésNAGISZ Zrt.Befertőződési kockázatok csökkentése a modern baromfitartásbanReducing the risk of infection in modern poultry breedingDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány