Szenderák, JánosBudai-Makó, Kinga2025-01-142025-01-142024-10-30https://hdl.handle.net/2437/385026Az elmúlt évtizedekben a baromfihús fogyasztása és ezzel egyidejűleg a termelése is ugrásszerű növekedésen ment keresztül, illetve a fogyasztási szokások, népesség gyarapodás és gazdasági helyzetek miatt előreláthatólag ez a növekedés folytatódni fog. A dolgozat bemutatja a globális, európai szintű baromfihús előállítását és fogyasztását, a termelés jövőbeni kilátásait. Egyes környezeti hatásokat, amelyek az ágazattal kapcsolatosak. Betekintés nyújt az Európai Unió által biztosított lehetőségekbe é szabályozásokba. A Közös Agrárpolitika fenntarthatósági törekvéseit, a baromfiágazat negatív környezeti hatásainak csökkentése érdekében tett intézkedések feltárása.39hubaromfikörnyezetA baromfihús előállítás és fogyasztás egyes gazdasági és környezeti kérdéseiEconomic and environmental issues of poultry meat production and consumptionKörnyezettudományokHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.