Molnár, Ákos PéterElek, Alexandra2015-05-072015-05-072015-05-07http://hdl.handle.net/2437/212189A szakdolgozatomban főként a keleti tradicionális élelmiszereket részleteztem, melyeknél a nagy keresletnek köszönhetően a hagyományos előállítást fokozatosan felváltják a mai modern technológiával előállított ipari tömegcikkek, azonban ezek mögött is az olykor évezredek alatt megszerzett tapasztalatok állnak. A bioreaktorok számos hátránnyal rendelkeznek, emiatt újak fejlesztése, vagy a már meglévők módosítása szükséges, hogy folyamatos, szabályozható, nagyobb hatékonyságú működéssel növelhető legyen az előállított termékek mennyisége. Ebben a témában számos kutatás folyik jelenleg is, ezért valószínűsíthető, hogy a szilárd fázisú fermentáció a későbbiekben felveszi a versenyt a süllyesztett fermentációval szemben.28hufermentációélelmiszeriparszilárd fázisSzilárd fázisú fermentáció a tradicionális élelmiszeriparbanDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Biotechnológia