Sipos, PéterSzigeti, Zsófia2014-10-302014-10-302014-10-30http://hdl.handle.net/2437/199437Diplomamunkámban bemutatásra kerül a sütőipari termékek fogyasztása napjainkban, a sütőipari termékek alapanyagai, Nemzeti Sócsökkentő Program és a Népegészségügyi termékadó. Részletes bemutatásra kerülnek különböző sóformák, ezek élettani és lisztes termékekre gyakorolt hatása. Alveográfos vizsgálatom során nátrium-kloridot, kálium-kloridot, nátrium-acetátot, kálium-acetátot és kalcium-acetátot használtam fel, mely során a búzaliszt paramétereire gyakorolt hatását figyeltem meg, majd ezeket értékeltem ki francia előírások és magyar szabvány szerint.46huSófogyasztásSütőipari termékek alapanyagaiSó élettani hatásaSTOP SÓNépegészségügyi termékadóSóformákAlveográfP-értékekL-értékekP/L-értékekW-értékekBúzaliszt vizsgálataKülönböző sóformák hatása a búzaliszt alveográfos paramétereireÉlelmiszertudomány