Várallyay, SzilviaFarkas, Márk2016-05-272016-05-272016http://hdl.handle.net/2437/228111Hazánkban a fűszerpaprika-őrlemény az egyik legkeresettebb fűszer a sokszínű felhasználása miatt. Jótékony hatással van az emberi szervezetben lejátszódó folyamatokra. A fogyasztók csak az érzékszervi jellemzők alapján tudják minősíteni a termékeket. Ezért találtam fontosnak az analitikai vizsgálatok elvégzését. Különböző fűszerpaprika-őrleményeken vizsgálatokat végeztem a jelenleg érvényben lévő szabványok szerint. Az eredményekből kiderült, hogy a gyártók mennyire tartják be a fűszerpaprika-őrleményekre vonatkozó deklarált minőségi kategóriákat. kiderült, hogy hamisítják-e az őrleményeket szervetlen eredetű idegen szennyezőanyagokkal. Továbbá az is kiderül belőle, hogy az őrlemények toxikus fémtartalma meghaladja-e az előírt határértékeket.43huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 MagyarországFűszerpaprikaFűszerpaprika-őrleményKapszaicinÖsszes-színezőanyagtartalomKülönböző fűszerpaprika-őrlemények kémiai paramétereinek vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány